My favourite part of the week

Endelig fredag! Haha, hver dag på skolen teller jeg og vennene mine ned til helgen: «it’s only two days left now!!» eller «oh my God, only one more lesson! Can’t wait!». Ukene går faktisk veldig fort, men skole er skole, enten det er i Wales eller Norge. Skoledagen i dag var ganske bra, egentlig. Begynte med fysikk, der vi bare er fem stykker i klassen. Syns det er ganske koselig, men kan være litt kleint noen ganger også, når læreren spør et spørsmål og ingen svarer for eksempel… Morsomt at tre av fem av elevene i fysikk-klassen er utvekslingselever. De er ikke særlig fan av realfag her, folk får alltid sjokk når jeg forteller hvilke fag jeg har. Hadde også kjemiprøve, som overraskende nok gikk ganske bra. Veldig spent på resultatet, læreren sa at de som fikk under 60 % riktig ikke burde være i klassen (!). Håper på en B eller C!

Har jo helt sinnsykt masse fritimer, i dag satt jeg sammen med noen nye venner jeg har blitt kjent med i en av fritimene. Det var veldig koselig, tror jeg skal finne på noe med dem neste helg, yey! I går var jeg hjemme hos en annen jente jeg har blitt kjent med. Hun er opprinnelig fra Palestina, og det var artig og oppleve «multicultural Britain». Hun hadde masse søsken som løp rundt, og vi fikk masse utrolig god mat som moren hadde laget. Vi fikk beskjed fra foreldrene hennes at vi kunne komme innom når som helst, og vi ble kjørt frem og tilbake. Folker så hyggelige her!

Neste helg kommer også mamma og pappa og Maren, rart å tenke på at jeg ikke har sett dem på en måned. I dag er det faktisk nøyaktig en måned siden jeg reiste, tiden har gått utrolig fort. Har det helt fantastisk her, angrer ikke et sekund på at jeg valgte å dra! Har masse å se frem til også, konserter, turer og mye mer… Føler meg veldig heldig som fikk denne muligheten!

Et classy speilbilde etter trening i går!

Og så en litt dårlig nyhet: har blitt ganske syk, vondt i halsen og litt feber… Så i dag blir jeg bare hjemme, og lader opp til i morgen. Da skal jeg nemlig på en stor attenårsdag på en klubb inne i Cardiff, gleder meg masse! Nekter å ligge syk hjemme i helgen, det får utsettes til mandag. På søndag skal jeg muligens til en gammel landsby for å ta bilder. Er ikke sikkert det blir av, men skal skrive mer om det hvis jeg drar, virker veldig spennende! Vi har nemlig  fått et nytt tema i Photography: growth and decay (vekst og forfall). Det er fremdeles i kategorien contrast.

Her er noen flere bilder fra forrige tema, light and shade:

Fun Fact #5

Merker utrolig stor forskjell på lærere her og i Norge. Lærerne mine her er mye mer interessert i at jeg skal gjøre det bra. Jeg har flere ganger kommet innom en lærer i klasserommet deres en fritime eller pause for å få hjelp til leksene eller for at de skal forklare ting jeg ikke forstår. Dette er noe de oppfordrer til at vi skal gjøre selv. Tenk å komme inn på lærerrommet på en skole i Norge og spørre om hjelp med en oppgave, haha…  Og det er ikke bare fordi jeg er utvekslingselev, sånn er det for alle! Vil tro det er fordi vi har mye mindre klasser her, føler at jeg blir mye bedre fulgt opp her enn av lærerne i Norge som hadde 30 elever i hver klasse og så vidt husket navnet mitt (ble kalt Berit av naturfaglæreren min i et halvt år). I fysikk er vi fem, i kjemi er vi åtte, i matte er vi tolv og i photography er vi ti stykker. Man er også mye mer høflig mot læreren (og læreren mot elevene, for den saks skyld). Man kaller de kvinnelige lærerne Miss, og de mannlige Sir. Og hvis man skal si navnet, må man bruke etternavnet, for eksempel Mr. Jenkins. Har faktisk blitt vant med å si «Thank you Sir, bye» eller «thanks Miss, have a nice weekend» etter hver time nå, og har egentlig ikke noe problemer med det!

Reklamer
Merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 tanker om “My favourite part of the week

 1. Agnete sier:

  hahahah hadde nesten glemt at du ble kalt Berit!!

 2. Eva Hole sier:

  Rystende fun facts, men flotte bilder her da!!

 3. Mahlet sier:

  Her var det bilder av noen flotte ben ja, hehe!
  – liker bloggen din Inger 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: